You are currently viewing Babatervezés mesterfokon I.

Babatervezés mesterfokon I.

Amikor eldöntjük, hogy többé nem védekezünk és jöhet a baba, máris az az álomkép lebeg a szemeink előtt, hogy milyen nagyszerű és különleges lesz, ha az első ciklusban megfogan a csöppség. Vajon hogyan meséljük majd el a párunknak? Miképp tárjuk a család és barátok elé? Mennyire boldogok leszünk a cseperedő pocakunkat simogatva! Ugye te is ezt érezted? Mert én igen!

Aztán eljött a várva várt tesztelős idő. A mindig pontos ciklus esetleg még késett is pár napot. Ez egy jel! Biztosan úton van a baba!! Viszont a teszt negatív. Te pedig nem érted, hogy lehet ez. Ráadásul még aznap megindul a vérzés, amivel nem tudod tovább ámítani magad, el kell fogadni, hogy nem sikerült az eredeti tervek szerint teherbe esni.

Talán még nem történt meg veled, de lehet, hogy már többször is átmentél ezen a várakozáson, és nem tudod, mi lehet az oka. Lehet akár egészségügyi vagy lelki eredetű gond, viszont képzeld, az esetek nagyon nagy részében csupán a nem megfelelő időzítésen múlik egy adott hónap sikere. A csodafaktoron kívül persze. Hogy mire is gondolok most ezalatt?

Ha maximalizálni akarod az esélyeidet, el kell csípnetek ciklusonként azt a maximum 5-6 napot, amikor termékeny a tested. Ez úgy jön össze, hogy jó minőségű méhnyaknyákban (hüvelyváladékban) a spermiumok akár 5 napig is életképesek és így tudnak találkozni a kiszabaduló és 1 napig vándorló petesejttel.

Többféle babatervezői nőtípus létezik. Van, aki azt vallja, hogy amikor jól esik a szeretkezés, akkor vannak együtt. Van olyan hölgy, aki már ennél tudatosabban, a menstruációs naptárja által “nagyon termékeny”-nek jelzett napokra időzít. Van, aki emellé használ ovulációs tesztet is és a pozitív napon és másnap is élvezi a párja társaságát szexuális értelemben. Illetve van az utolsó kategóriába eső nő, aki tökéletesen tisztában szeretne lenni a dolgokkal és semmit sem bíz a véletlenre: figyeli a termékenységi jeleit, vagyis méri az ébredési alap testhőmérsékletét, megvizsgálja a méhnyaknyák rugalmasságát és mennyiségét, és ezek mellé még a méhnyak állapotát is nyomon követi. Ezzel pedig egy teljes képet kap a termékenységéről a ciklus összes napján.

Te melyik vagy közülük?

Vélemény, hozzászólás?